Langatun

 

'BEST EUROPEAN WHISKY' 2010 by Jim Murray Säntis Malt - Dreifaltigkeit

Langatun Distillery

 

In het jaar 1857 keerde Jakob Baumberger terug naar de boerderij van zijn vader na zijn studie in München. Direct na zijn studie richtte hij een distilleerderij op en werd de masterbrouwer. In 1860 nam hij een kleine brouwerij over in Langenthal, een dorp dat voor het eerst in het verleden werd genoemd in 861 als «Langatun». Hij ontwikkelde vervolgens zowel de distilleerderij als de brouwerij. Jakob Baumberger wist dat zuiver, zacht water en een zorgvuldige transformatie van de gerstemout de sleutel vormden tot het distilleren van een uitstekend product.

 

In 1877, toen hij de kans kreeg om een ​​van hoge kwaliteit waterbron te kopen in de ongerepte heuvels boven Langenthal, greep hij de kans. Vervolgens legde hij de installatie van de benodigde leidingen aan om het water rechtstreeks in zijn brouwerij te kunnen krijgen.Na de dood van Jakob, zette zijn zoon, Hans Baumberger de 1e, met succes de zaken voort met zijn broers. In 1907, richtten ze een bedrijf op voor de exploitatie van turf om te kunnen gebruiken als brandstof voor het moutings proces in de distilleerderij.

 

Bijna 150 jaar later in 2007, besloot masterbrouwer en distilleerder, Hans Baumberger de 3e, de visie van zijn overgrootvader door te zetten. Hij creëerde Langatun single malt Whisky en andere top-klasse spirituosen.

 

www.langatun.ch

Copyright © All Rights Reserved